Hany
Maminčiny buchty s povidly
Sweet před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 400 g hladké mouky
- 1 kostka čerstvého droždí
- 50 g krupicového cukru
- 200 ml mléka
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 2 žloutky
- strouhaná kůra z 1 biocitronu
- 100 g rozpuštěného másla
- domácí nesolené sádlo (nebo máslo) do pekáče
- 300 g švestkových povidel
- 50 ml tmavého rumu
- 4 lžíce strouhaného perníku
Postup
Příprava jídla
1 Ze lžíce mouky, droždí, krupicového cukru a teplého mléka připravte kvásek. Až vzejde, spojte ho s ostatními přísadami a uhněťte měkké soudržné těsto.
2 Nechte ho na teplém místě asi hodinu kynout na dvojnásobný objem. Potom z těsta na pomoučněném válu vyválejte placku silnou 1 cm a nakrájejte čtverečky 6 x 6 cm. Povidla rozmíchejte s rumem a perníkem.
3 V pekáči rozpusťte tuk. Náplň klaďte na připravené čtverce těsta a zabalte je. Buchty pak vyválejte v rozpuštěném tuku a klaďte je do pekáčku spojem dolů. Nechte je ještě asi půl hodiny znovu kynout a potom pečte při 180 ºC asi 30 minut dozlatova.