Kristy Nguyen
Koláčky se špenátem a fetou
Svačinka před více než 10 roky
Ingredience
- 550 g špenátových listů (čerstvých, spařených horkou vodou, nebo rozmražených), nasekaných, 2 lžíce nasekaných mátových lístků, 1 lžíce jemně strouhané kůry z biocitronu, 200 g sýra feta, rozdrobeného, 3 vejce, jemně prošlehaná + 1 vejce na potření, čerstvě mletý pepř, 500 g listového těsta, 80 g másla, na hobliny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C. Špenát, mátu, citronovou kůru, fetu a vajíčka promíchejte v míse. Listové těsto rozdělte na šest dílů a vyválejte je na kola o síle tři milimetry.
Doprostřed každého dejte část špenátové náplně, a okraje zahněte. Navrch poklaďte hobliny másla a koláčky potřete vajíčkem.
Pečte patnáct až dvacet minut dozlatova.
zdroj: www.apetitonline.cz