Kristy Nguyen
Sýrový quiche s hruškami
Svačinka před více než 10 roky z fresh.iprima.cz
Ingredience
- Těsto:
- hladká mouka 170 g
- hrubá mouka na vymazání formy
- změklé máslo 100 g + na vymazání formy
- strouhaný parmezán 50 g
- vejce 1 ks
- sůl 2 špetky
- Náplň:
- mascarpone 250 g
- hruška 3 ks
- sýr s modrou plísní 100 g
- listy špenátu nebo rukoly na ozdobu
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup
1
Z mouky, másla, sýra, vajíčka a soli vytvořte hladké těsto. Pokud by bylo příliš suché a nespojovalo se, přilijte trochu mléka, aby vzniklo nelepivé kompaktní těsto. Je-li příliš řídké, přidejte trochu mouky. Vytvořte z něj bochánek a zabalený v kuchyňské fólii ho nechte v lednici přibližně hodinu odležet.
2
Poté ho vyválejte a přeneste do tukem vymazané a hrubou moukou (nebo strouhankou) vysypané kulaté koláčové formy. Vidličkou propíchejte dno těsta a dejte ho na 8 minut předpéct do trouby předehřáté na 180 ˚C.
3
Na ještě teplý korpus rozetřete mascarpone. Teplem povolí a půjde pak krásně roztírat. Osolte a opepřete a poté vyložte hruškami, pokrájenými na plátky. Nakonec posypte nastrouhaným nebo rozdrobeným sýrem.
4
Vraťte na dalších 15 minut do trouby a pečte při stejné teplotě. Koláč je hotový, když vrcholky hrušek zezlátnou. Po vyndání ho ozdobte lístky špenátu nebo rukoly.
5
Prima tip. Celý koláč můžete ještě zasypat strouhaným parmezánem, bude krásně vonět.
Sýrový quiche s hruškami Foto: Gurmet