Kristy Nguyen
Nektarinkový koláč z jogurtového těsta
Sweet před více než 10 roky z fresh.iprima.cz
Ingredience
- polohrubá mouka (část lze vyměnit za špaldovou) 150 g
- krupicový cukr 100 g
- vejce 1 ks
- kypřicí prášek do pečiva 2 lžičky
- rozpuštěné máslo 4 lžíce
- vanilkový cukr 1 sáček
- špetka soli
- bílý jogurt 250 g
- nektarinky 4 ks
- plátky mandlí
Postup
1
Nektarinky pokrájíme na plátky a dáme stranou.
2
Metličkou nebo ručním šlehačem smísíme jogurt, rozpuštěné máslo, vejce, přisypeme mouku s kypřicím práškem, oba cukry a špetku soli. Vytvoříme konzistentní hmotu.
3
Dortovu formu o průměru asi 25 cm vymažeme máslem nebo vyložíme pečicím papírem, nalijeme do ní těsto, které rovnoměrně rozvrstvíme. Těsto poklademe na plátky pokrájenými nektarinkami a posypeme mandlemi.
4
Pečeme na 180° C asi 20 až 30 minut. Podávat můžeme se zakysanou smetanou.