Kristy Nguyen
Slaný koláč s cibulí
Svačinka před více než 10 roky z fresh.iprima.cz
Ingredience
- Na 2 koláče:
- listové těsto 500 g
- rostlinný olej 3 lžíce
- cibule 1,2 kg
- filátka ančoviček 12 ks
- malé černé francouzské olivy
- moučkový cukr 1 špetka
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- bylinky na ozdobu
Postup
1
Těsto rozválejte a vyložte jím formu, případně ho dejte na plech a vytvořte zvýšené okraje. Odložte i s formou do chladu a připravte si náplň.
2
Na náplň oloupejte cibule a podélně je rozkrájejte na osminky. V kastrolu rozehřejte olej, vsypte do něj cibuli, krátce ji osmažte, osolte, opepřete a dochuťte špetkou cukru. Pod pokličkou pak poduste asi 15 minut doměkka.
3
Cibuli rozložte na koláč, poklaďte ji opláchnutými filátky ančoviček a posypte vypeckovanými olivami. V troubě předehřáté na 200 °C pečte 15–20 minut dozlatova.