JUST SPICE
POLÉVKA S CHORIZEM, SHIITAKE A CIZRNOU
POSBÍRANO CESTOU před více než 10 roky
Ingredience
- 200 g klobásky chorizo
- 150 g kloboučků shiitake
- olivový olej
- 1 malá červená cibule pokrájená najemno
- 2 jemně posekané stroužky česneku
- 1 plechovka cizrny
- 4 šálky zeleninového nebo hovězího vývaru
- 2 lžíce jablečného octa
- sůl a čerstvě mletý pepř
Postup
Rozehřejte větší kastrol. Oloupejte chorizo ze střívek a rozdrobte do kastrolu. Opékejte a míchejte asi 7 minut. Nahrňte chorizo ke stranám kastrolu a doprostřed hoďte nasekané kloboučky choriza. Pár minut smažte. Smíchejte.
Přidejte cibuli a česnek, smažte 5 minut.
Přidejte scezenou a propláchnutou cizrnu a vývar. Pomalu vařte 30 minut. Dochuťte octem, solí a pepřem.
Podávejte s čerstvým chlebem.