JUST SPICE
BRETAŇSKÉ DUŠENÉ RYBY (Cotriade)
NAŠE FRANCIE před více než 10 roky
Ingredience
- · 80 g másla
- · 1 nasekaná cibule
- · 1 na tenké plátky pokrájený pórek
- · 2 pokrájené stroužky česneku
- · 3 větvičky tymiánu nebo lžička sušeného
- · 6 středních brambor, oloupaných a rozčtvrcených
- · 1 litr studené vody
- · sůl, pepř
- · 1½ kg celých ryb nakrájených na 3cm kousky
- · 12 mušlí nebo víc, pokud chcete
- · 1/3 šálku zelené hladkolisté petrželky
Postup
Cotriade je tradiční bretaňská rybí polévka s bramborami, na kterou má každá rodina maličko jiný recept, tahle pochází ze Saint Gildas des Bois. Použijte celé ryby raději než filety a úplně nejlepší bude, když použije 3 druhy ryb.
V kastrolu rozehřejte máslo, přidejte cibuli a smažte 2 min. Přidejte pórek a česnek a smažte ještě 2 min. Přidejte tymián a brambory a smažte další minutu. Přilijte vodu, osolte, opepřete, přiveďte k varu a vařte 5 min.
Přidejte ryby a pomalu vařte 5 min.
Přidejte mušle, přiklopte, vařte 2-3 min, než se mušle otevřou. Neotevřené vyhoďte!
Podávejte ve větších miskách posypané petrželkou. Nejlíp s křupavou bagetou.