JUST SPICE
THAJSKÁ POLÉVKA TOM KHA GAI
ASIJSKÉ INSPIRACE před více než 10 roky
Ingredience
- · 3 šálky kuřecího vývaru
- · 2 stonky citrónové trávy podrcené nožem nebo ½ lžíce
- sušené
- · 2 listy kafírových limet
- · 3 plátky galangalu nebo lžičku sušeného
- · 6 malých žampionů na plátky
- · ½ lžičky soli
- · 3 lžíce limetové šťávy
- · 2 lžíce rybí omáčky
- · 2 kuřecí prsa nakrájená na proužky
- · 2 šálky kokosového mléka
- · 1–2 chilli papričky ptačí oko, podle toho jak máte rádi ostré
- · koriandrovou nať nebo jarní cibulku na ozdobu
Postup
Autorkou tohoto receptu je Rebecca Hsu Hui Min, královna kuchařů v Hong Kongu šedesátých a sedmdesátých let. Kyselost limet, ostrost chilli papriček, vůně kafírových limet a citrónové trávy je v thajské polévce Tom Kha Gai úžasně harmonická.
Kuřecí vývar dejte do kastrolu společně s citrónovou trávou, listy kafírových limet, galangalem, houbami a solí. Pomalu přiveďte k varu. Ztlumte. Přidejte limetovou šťávu, rybí omáčku a kuřecí maso. Odkryté pomalu vařte 5 minut. Přilijte kokosové mléko a chilli papričky. Pomalu vařte ještě chvíli, než bude kuře měkké.
Rozdělte do misek a podávejte ozdobené koriandrovou natí nebo jarní cibulkou. Můžete také každému dát dílek limety, aby si mohl doladit chuť podle svého.