JUST SPICE
VEPŘOVÉ SINIGANG (sinigang na baboy)
ASIJSKÉ INSPIRACE před více než 10 roky
Ingredience
- · 60 ml (¼ šálku) rostlinného oleje
- · 500 g vepřových žebírek překrájených na jednotlivý žebra
- · 500 g plecka na 4 cm kostky
- · 1 velká cibule pokrájená na klínky
- · 3 rajčata pokrájená na klínky
- · 1 červená chilli paprička na tenká kolečka (nebo podle chuti)
- · 1 lžíci tamarindové pasty
- · 250 ml vroucí vody
- · 4 cm kousek křenu, oloupaný a rozkrojený na čtvrtiny
- · 1 lilek pokrájený příčně na 2 cm kolečka
- · 200 g zelených fazolek
- · 2 lžičky soli
- · čerstvě mletý černý pepř
- K podávání tence pokrájenou jarní cibulku, dušenou rýži, rybí omáčku, dílky citrónu
Postup
Rozehřejte v kastrolu dvě lžíce oleje. Opečte žebírka ze všech stran dozlatova. Přesuňte na talíř. Na dalších dvou lžících oleje opečte plecko. Přesuňte k žebírkům.
Na pánvi rozehřejte zbylý olej. Přisypte cibuli. Opékejte dvě minuty a současně oškrabte vařečkou do cibule přípečky z masa. Přidejte rajčata a chilli, smažte 4 minuty. Přidejte opečené maso, vroucí vodu, osolte, ztlumte plamen a vařte do měkka.
Přidejte tamarindovou pastu, vařte 5 minut, Přidejte lilky a křen, vařte dalších 5 minut. Přisypte fazolky a vařte ještě 3 minuty. Dochuťte solí a pepřem.
Podávejte v polévkové míse nebo přímo v kastrolu posypané jarní cibulkou. Každý si podle chuti okoření jídlo rybí omáčkou a citrónem.