JUST SPICE
ZLATÉ VAJEČNÉ KARI – OU HIN
ASIJSKÉ INSPIRACE před více než 10 roky
Ingredience
- 4 šalotky
- arašídový olej na smažení
- špetka mleté kurkumy
- 4 velká vejce vařená natvrdo
- 4 rozmačkané stroužky česneku
- 4 jemně posekaná rajčata
- 1 lžíce rybí omáčky
- 3 zelené chilli papričky pokrájené na tenké proužky
- koriandrová nať a jasmínová rýže k podávání
Postup
Tenhle recept pochází z Barmy. Vejce v něm jsou vařená natvrdo, smažená dozlatova a podávají se s kořeněnou rajčatovou omáčkou. S trochou rýže získáte skvělé lehké rychlé bezmasé jídlo.
Rozmixujte šalotky na jemnou pastu. Odložte.
Hlubší pánev nebo kastrolek naplňte vyšší vrstvou oleje. Rozehřejte na střední teplotu. Vsypte kurkumu a smažte 30 vteřin, než se rozvoní. Vložte vejce a smažte dozlatova. Osušte na papírovém ubrousku, překrojte napůl.
Slijte olej z pánve kromě dvou lžic. Přidejte rozmixované šalotky, česnek, ptačí oko a smažte minutu. Přidejte rajčata a panáka vody. Vařte 8 minut, míchejte. Vmíchejte rybí omáčku ze zelené chilli papričky. Dochuťte solí.
Vložte vejce a pomalu vařte 3 minuty. Posypte koriandrovou natí a podávejte s rýží.