JUST SPICE
PAŠTIKA Z KUŘECÍCH JATER S HOUBAMI SHIITAKE
POSBÍRANO CESTOU před více než 10 roky
Ingredience
- · 500g kuřecích jater
- · 200g másla pokojové teploty
- · 1 malá cibule jemně posekaná
- · 200g drobně pokrájených čerstvých shiitake
- · 60ml pomerančového likéru
- · sůl a pepř
- · 1-2 hvězdičky badyánu
- · 80ml kuřecího vývaru
- · 1 lžíce sójové omáčky
- · 1/2 lžičky práškové želatiny
Postup
Pečlivě očistěte játra, omyjte je studenou vodou a dobře osušte.
Na pánvi rozehřejte lžíci másla. Opékejte játra, dokud nebudou na povrchu pěkně zlatavá a uvnitř ještě růžová. Raději to udělejte na dvakrát, půjde to líp. Odložte.
V pánvi opékejte cibuli 3 minuty do měkka, přisypte houby a smažte ještě 3 minuty. Přidejte játra a likér a smažte ještě minutu. Odstavte.
Po částech směs rozmixujte do hladka. V mixéru směs dobře spojte se zbylým máslem. Dochuťte solí a pepřem.
Rozdělte paštiku do několika menších misek nebo ji celou dejte do jedné větší. Ozdobte hvězdičkami badyánu a zakrytou fólií nechte 30 minut chladit v lednici.
V malém kastrůlku přiveďte k varu sójovou omáčku s vývarem. Odstavte důkladně vmíchejte želatinu než se rozpustí. Směs opatrně nalijte na paštiku a nechte alespoň 6 hodin chladit.