Kateřina Mikešová
http://www.billa.cz/Layouts/dd_bi_subseite2008.aspx?folderId=43635&pageId=110378
Obědy před asi 11 roky z www.billa.cz
Ingredience
- • 0,2 l smetany (kelímek)
- • 0,8 kg brambor
- • 3 stroužky česneku
- • muškátový oříšek
- • sůl, pepř
- • 0,15 kg strouhaného eidamu
- Omáčka:
- • 0,4 kg kuřecích prsou Vocílka
- • olej
- • tymián
- • sůl, pepř
- • 1 polévková lžíce másla
- Zelenina:
- • 4 stonky řapíkatého celeru
- • 8 kuliček růžičkové kapusty (převařené)
- • 4 cherry rajčata
- • 5 cl vína
- • tymián
- • 2 polévkové lžíce másla
Postup
Oloupané a na tenké plátky nakrájené brambory smícháme se solí, pepřem, nastrouhaným česnekem, muškátovým oříškem a smetanou. Necháme krátce převařit a přendáme do zapékací mísy. Na brambory nastrouháme sýr. Pečeme při 170 °C asi 30 min.
Maso: Kuřecí prsa okořeníme a po obou stranách opečeme na rozpálené grilovací pánvi. Přendáme na pečicí plech, přidáme máslo a dáme dopéct na cca 10 min. při 180 °C do trouby.
Tip šéfkuchaře: Kuřecí prsa přidáme ke konci pečení k bramborám.
Zelenina: Očištěnou a nakrájenou zeleninu postupně (dle tvrdosti) vložíme do pánve s vínem, máslem a tymiánem. Dochutíme a servírujeme.