Renata Stokli
Lasagne s batáty a ricottou v obálce
VELKÝ PAPÁNÍ-OBĚD před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 25 g najemno nastrouhaného parmazánu
- 150 g mozzarelly, nastrouhané
- 500 g ricotty
- 4 čerstvé lasagnové pláty o rozměrech cca 24 x 16 cm nebo odpovídající množství menších
- 1 batát, nakrájený na tenké plátky
- 400g konzerva krájených rajčat
- 60 ml olivového oleje
- 2 hrsti bazalkových lístků, nadrobno nakrájených
- 1 lžíce nastrouhané kůry z biocitronu + další k podávání
Postup
Zahřejte troubu na 200 °C. Suroviny na zálivku důkladně promíchejte v misce a odložte.
V míse smíchejte parmazán, dvě třetiny mozzarelly a ricottu.
Z pečicího papíru si připravte 4 kusy o rozměrech cca 25 x 35 cm. Dva z nich položte na plech, vyskládejte na ně doprostřed vždy: těstovinový plát, na něj naneste čtvrtinu sýrové směsi, čtvrtinu batátů a čtvrtinu krájených rajčat. Vrstvy zopakujte a povrch posypte zbývající mozzarellou.
Zakryjte druhými dvěma kusy pečicího papíru a poskládejte okraje tak, aby vznikly ploché obálky. Pečte 40–45 minut, aby se vše propeklo. Balíčky opatrně otevřete. Lasagne pokropte zálivkou a posypte citronovou kůrou. Podávejte.