Renata Stokli
Křupavé cibulové kroužky
MLSKY před více než 10 roky z veg-ethique.blogspot.cz
Ingredience
- 3 cibule
- Směs "vejce"
- 2 polévkové lžíce mletého zlatého lněného semínka
- 9 polévkových lžic vody (možno namíchat s octem - viz poznámka výše)
- 1 čajová lžička soli
- Směs na obalování
- 3 polévkové lžíce kukuřičné mouky
- 2 polévkové lžíce kukuřičné krupice (jemné - viz poznámka výše)
- 3 polévkové lžíce lahůdkového droždí
- 1 polévková lžíce sezamového semínka (možno dle libosti nahradit, efektně vypadá černý sezam nebo mák)
- koření dle chuti (chilli, pepř, gram masala, ...)
Postup
Mleté lněné semínko smíchejte v misce s vodou (octem), solí a nechte minimálně 15 minut odstát.
V druhé misce smíchejte všechny suroviny na obalovací směs.
Mezitím si cibuli nakrájejte napříč - na kroužky.
Plech si vyložte pečícím papírem a troubu předehřejte na 180°C.
Zkontrolujte si konzistenci "vaječné směsi" - měla by být skutečně jako vejce. Pokud je příliš hutná a špatně by se v ní obalovalo, přidejte trošku vody.
A teď už to znáte - každý cibulový kroužek vykoupejte ve směsi lněného semínka a vody a následně obalte v suché směsi.
Kroužky naskládejte na plech a dejte péct, dokud nebudou kroužky nazlátlé, asi 20 minut.