Jaruna
,Jungle‘ kachna
Rychlý oběd před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 600 g pečené kachny (3–4 kachní stehna nebo 1 menší kachna)
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 4 lžíce ,jungle‘ kari pasty
- 400 ml vývaru nebo vody
- 2 zelené chilli papričky, zbavené semínek (nemusí být)
- rybí omáčka podle chuti
- šťáva z limetky podle chuti
- malá hrstka thajské bazalky
- malá hrstka listů čerstvého koriandru
- jasmínová rýže k podávání
Postup
Natrhejte kachní maso na menší sousta. V pánvi rozehřejte olej a pomalu na něm pár minut restujte kari pastu, dokud se nerozvoní. Přidejte vodu nebo vývar a přiveďte k varu. Plamen ztlumte a do pánve dejte kachnu, chilli papričky a rybí omáčku. Minutu vařte, ochutnejte a případně přidejte ještě rybí omáčku. Sundejte z plotny a vmíchejte limetovou šťávu a bylinky. Ihned podávejte s jasmínovou rýží.