Kristýna Žďárská
Dip s pečeným česnekem a bazalkou
Brambory před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 3 palice česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
- 250 g zakysané smetany
- 1 hrst nasekané bazalky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce nasekaných piniových oříšků
- 1 lžíce parmazánu + hobliny na ozdobení
Postup
Příprava jídla
1 Předehřejte troubu na 180 °C. Odřízněte vršky 3 palic česneku a pokapejte každou z nich lžící olivového oleje. Osolte a opepřete. Zabalte do alobalu a pečte 1 hodinu. Nechte vychladnout a pak jednotlivé stroužky vymačkejte ze slupek.
2 Promíchejte nasekaný pečený česnek s 250 g zakysané smetany, hrstí nasekané bazalky, 2 lžícemi olivového oleje, 1 lžící nasekaných piniových oříšků a 1 lžící parmazánu. Osolte a ozdobte hoblinami parmazánu. Podávejte s pečenými bramborami s rozmarýnem (recept).