Kristýna Žďárská
Recept Kokosky hned měkké a vláčné
Cukroví před více než 10 roky z www.labuznik.cz
Ingredience
- 4 bílky
- špetka soli
- 150 krupicového cukru
- 1 vanilinový cukr
- 70 g měkkého tvarohu ( z kostky, ne z vaničky)
- 200 g kokosu
Postup
Bílky se špetkou soli ušleháme skoro do tuha, pak přidáme cukry a ušleháme lesklý tuhý sníh. Pak opatrně vmícháme kokos a tvaroh. Lžičkou klademe na plech ( pokrytý papírem na pečení) malé hromádky. Pečeme při 150 st. ( horkovzduch 130 st.) asi 15 minut do zlatova. Zdroj: Apetit prosinec 2006 Tvaroh je skvělý fígl, není tam znát ale kokosky jsou hned měkké a měkké ale i vydrží.