Jaruna
Mrkvovo-dýňová kaše
Přílohy před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- ½ kg mrkve, oloupané a nakrájené na kolečka
- 600 g dýně (nejlépe typu butternut),
- očištěné a nakrájené na kostky
- 50 g másla
- 60 g
- pomazánkového másla
- ½ lžičky strouhaného muškátového oříšku
- 1½ lžíce medu
- sůl a pepř
Postup
1 Mrkev a dýni vařte ve vroucí osolené vodě 8–10 minut doměkka; sceďte. Zeleninu vraťte do teplého rendlíku a na půl minuty dejte sušit na vařič.
2 Sejměte z ohně, nahrubo rozšťouchejte, pak vmíchejte máslo a šťouchejte skoro dohladka. Přidejte pomazánkové máslo a strouhaný muškátový oříšek. Ušťouchejte dohladka. Osolte a opepřete. Zakapejte medem. Podávejte.