Jaruna
Kuřecí paličky s dýňovou kaší
Velkej oběd před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 2 lžičky kmínu
- 1 lžíce hrubé mořské soli
- čerstvě mletý černý pepř
- 400 g kuřecích paliček
- olivový olej na potření
- rozpůlené citrony k servírování
- 1 kg dýně, oloupané, pokrájené
- 500 g brambor, oloupaných a pokrájených
- 50 g másla
- 60 ml smetany ke šlehání (můžete podle chuti přidat)
- ½ lžičky mletého kmínu
- ½ lžičky mletého koriandru
- sůl a pepř
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni i brambory dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte, přiveďte k varu a vařte doměkka. Slijte vodu, brambory i dýni přendejte do robotu, přidejte máslo a smetanu a umixujte dohladka. Ochuťte kmínem, koriandrem, solí a pepřem. Dejte stranou a udržujte v teple.
V hmoždíři rozdrťte kmín, sůl a pepř. Kuřecí paličky pokapejte olivovým olejem a posypte je třemi čtvrtinami směsi z hmoždíře, dejte na pečicí plech a pečte asi 20 minut tak, aby bylo kuře propečené. Servírujte s kaší, zbytkem kořenicí směsi a citronovými dílky.