Lenka Krásová
Celerové hranolky s "kečupem"
Večeře před více než 10 roky z delicious-blog-lucie.blogspot.cz
Ingredience
- 1 celer
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky uzené papriky
- 1 lžička olivového oleje
- Kečup:
- 3 sušená rajčata
- 1/2 lžičky bazalky
- (sůl), pepř
- 1/2 lžičky třtinového cukru
Postup
Celer ostrouhejte a nakrájejte na tenké špalíčky. Přendejte jej do mikrotenového sáčku, dochuťte solí, uzenou paprikou a kapkou olivového oleje. Sáček důkladně zavažte, protřepte a rukama promněte, aby se každý kousek celeru obalil kořením a olejem. Pak už jen vysypte na pečícím papírem vyložený plech a pečte asi 30 minut. Občas promíchejte.
Na "kečup" si předem namočte sušená rajčata v trošce vody. Poté jen dochuťte bazalkou, třtinovým cukrem, pepřem a rozmixujte dohladka. Můžete i přisolit.