Jaruna
Fettuccine s hříbky
Pasta před více než 10 roky z www.thinkfood.cz
Ingredience
- 12 menších, tvrdších hříbků
- 4 klubka těstovin fettuccine
- 2 snítky rozmarýnu
- 2 snítky tymiánu
- hrst sekané petrželky
- 4 stroužky česneku
- šťáva z ½ citrónu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce másla
- parmazán
- olivový olej
Postup
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Fettuccine vařte 10 – 12 minut, podle toho, zda je máte radši na skus či do měkka.
Očištěné celé houby (neoddělujte nohy od hlaviček) nakrájejte na plátky, stejně jakou stroužky česneku. Rozpalte pánev s pořádným cákancem olivového oleje a přidejte houby s česnekem, otrhané snítky tymiánu, rozmarýnu a vše restujte asi 5 minut. K orestovaným houbám přidejte lžíci másla a uvařené fettuccine, s douškem vody, ve které se pasta vařila. Těstoviny s houbami prohoďte, zakápněte je citrónovou šťávou a olivovým olejem, dosolte, opepřete je čerstvě namletým pepřem a přisypte nasekanou petržel. Stačí již jen naservírovat, postrouhat parmazánem a zbaštit.