Marti
Sicilská CAPPONATA
Hlavní chody před více než 10 roky z svasniprojidlo.blogspot.cz
Ingredience
- Na Sicílii caponatu jedí teplou jako zeleninovou přílohu nebo studenou jako předkrm.
- Na dvě porce jsem potřebovala
- dva menší lilky
- čtyři čerstvá rajčata
- hrst zelených oliv
- olivový olej
- čtyři lžíce bílého vinného octa
- lžíci kaparů
- sušené oregano
- sůl, pepř
- velký stroužek česneku
- malou cibuli
- hrst hladkolisté petržele
Postup
Na pánvi jsem na olivovém oleji opékala na větší kousky nakrájený lilek s oreganem, aby lilek zezlátl ze všech stran - opatrně s olejem, lilek jej nejprve nasákne, ale zase vypustí. K lilku jsem pak přidala nadrobno nasekanou cibuli s česnekem a petrželí a ještě chvíli opékala. Přisypala jsem olivy a kapary a zalila octem, vše jsem provařila, dokud se ocet nevypařil. Pak jsem přidala nasekaná rajčata a vařila na mírnějším plameni, dokud rajčata nezměkla. Caponatu jsem nakonec dosolila, dopepřila a mohla jsem podávat.