Jaruna
Vepřové kotlety s celerovohruškovou remuládou
Vepřový před více než 10 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- strouhanka
- česnek
- vepřové maso
- sůl
- mouka pšeničná hladká
- vejce
- olej olivový
- máslo
- majonéza
- hořčice dijonská
- šťáva citronová
- pepř mletý
- sůl
- celer
- hrušky
Postup
V misce smícháme majonézu, hořčici, citronovou šťávu, trochu pepře a soli. Přidáme nastrouhaný celer s hruškou, promícháme a remuládu dáme stranou.
V míse smícháme strouhanku a rozmačkaný česnek. Kotlety osolíme, obalíme v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec v česnekové strouhance.
Na pánvi rozpálíme olej s máslo, vložíme obalené kotlety a osmažíme je z obou stran. Pak je rozložíme do pekáče a vložíme ještě na 8 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.
Kotlety rozdělíme na talíře a podáváme s připravenou remuládou.