Ondřej Musil
Dýňová polévka
Polévky před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 větší cibule, nakrájená
- 2 řapíky celeru, na kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce sladké papriky
- 400 g konzervovaných sekaných rajčat
- 2 lžíce krupicového cukru
- 1 l drůbežího vývaru
- 500 g dýně, oloupané, na kostky
- 400 g konzervovaných červených fazolí, slitých
- 350 g vídeňských párků
- 2 lžíce petrželky, nasekané
- sůl a pepř na dochucení
Postup
Příprava jídla
1. Připravte základ
Ve větším kastrolu rozpalte olej, vhoďte na něj cibuli i celer a smažte je, až změknou. Přidejte česnek i papriku a ještě minutu vše restujte.
2. Pokračujte ve vaření
Do základu přidejte rajčata, cukr, vývar a dýni. Promíchejte, zakryjte a na mírném ohni vařte půl hodiny.
3. Dochuťte a podávejte
Přimíchejte fazole a kolečka párků a vařte ještě deset minut. Osolte a okořeňte. Podávejte posypané petrželkou, s křupavým pečivem.
Jde to i jinak!
Párky můžete nahradit kostičkami šunky. Chcete-li připravit vegetariánskou verzi, vynechte uzeninu a použijte zeleninový vývar.
Další recept na dýňovou polévku naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.