Jaruna
Mexické kapsy s fazolemi
Mexico před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, drceného
- 300 g mletého hovězího masa
- 400g konzerva červených fazolí, scezených a propláchnutých
- 1 čerstvá červená chilli paprička
- 250 ml rajčatového pyré (passaty)
- 2 lžíce chilli omáčky (podle chuti)
- 2 chleby pita (spíš menší)
- 100 g strouhaného čedaru
Postup
1 Troubu předehřejte na 200 °C. Rozpalte nepřilnavou pánev a na oleji zpěňte cibuli a česnek; stačí 2 minuty. Přisypte mleté maso a míchejte další 3 minuty. Přidejte fazole, chilli papričku a rajčatové pyré a případně i chilli omáčku. Přiveďte k varu a vařte 3 minuty.
2 Dejte do rozpůlených a rozevřených chlebů pita, posypte sýrem a pečte v předehřáté troubě cca 10 minut.