Kristýna Žďárská
Lasagne s lilkem a čerstvými rajčaty
Těstoviny před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 2 lilky
- 4 velká rajčata
- 250 g lasagní
- 250 g sýru crescenzo
- bazalka
- pecorino, strouhané
- olivový olej
Postup
1 Pokrájejte 2 lilky na centimetrové plátky, potřete je olejem a opékejte je na nepřilnavé pánvi minutu po každé straně.
2 Nakrájejte 4 velká rajčata na kostičky a osolte.
3 V zapékací nádobě vymazané olejem střídejte vrstvy vaječných lasagní (celkem 250 g), rozdrobeného sýra crescenza (či jiného čerstvého smetanového sýra, celkem 250 g), lilku, rajčat, lístků bazalky a strouhaného pecorina nebo parmazánu do spotřebování přísad. Pokapejte olivovým olejem, opepřete a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut zakryté alobalem, odkryjte a pečte dalších 15 minut.