Jaruna
Candát po zámecku
Ryby před téměř 11 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- candát
- 800
- gramů
- (filety bez kůže)
- mouka pšeničná hrubá
- 200
- gramů
- jablka
- 150
- gramů
- (oloupaná, bez jádřinců)
- vejce
- 1
- kus
- víno bílé
- 1
- decilitr
- mléko
- 0,5
- decilitrů
- tuk
- (na smažení)
- sůl
- jablka
- (plátky lehce podušené na másle, na ozdobení)
Postup
V míse rozmícháme mléko s bílým vínem a vejcem. Po částech vmícháme hrubou mouku a trochu soli. Jablka nastrouháme na jemném struhadle a také je vmícháme do připraveného těstíčka, které by mělo být trochu hustší.
Filety z candáta osolíme a obalíme je ze všech stran v těstíčku. Vložíme je do větší pánve s rozehřátým tukem a pozvolna je usmažíme z obou stran dozlatova.
Rozdělíme je na talíře a každou porci ozdobíme několika plátky jablek, které jsme předem lehce podusili na troše másla (nebo ve zbylém výpeku z ryb). Podáváme s vařenými bramborami.