Jaruna
Pražma s citronem pečená v papilotu
Ryby před téměř 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 2 citrony, pokrájené na tenké plátky
- 3 stroužky česneku, přepůlené
- 400 g mladé pražmy královské nebo jiné podobné ryby, vykuchané a očištěné
- mořská sůl a drcený barevný pepř
- ½ svazku purpurové bazalky
- 2 lžíce panenského olivového oleje
- 70 ml bílého vína
Postup
Příprava jídla
Předehřejte troubu na 160/180 stupňů. Ustřihněte si dva pruhy pečicího papíru, každý o délce asi 40 cm. Položte jeden papír na plech a doprostřed dejte polovinu citronových plátků a polovinu česneku. Navrch umístěte osolenou a opepřenou rybu, zbylý citron a česnek jí vložte do břišní dutiny. Bazalku poklaďte na rybu a upevněte ji kuchyňským provázkem. Pokapejte olivovým olejem a vínem, překryjte druhým listem pečicího papíru a zakruťte okraje postupně tak, aby se balíček uzavřel. Vložte do trouby a pečte asi 30–35 minut. Upečenou rybu přeložte na servírovací mísu a efektně otevřete přímo na stole – zvedne se oblak nádherné vůně.