Kristýna Žďárská
Linguine s rukolovým pestem
Těstoviny před téměř 11 roky
Ingredience
- 200 g linguine
- 85 g rukoly
- 1 stroužek česneku nakrájený nadrobno
- 80 g parmazánu, většina nastrouhaná + hobliny na ozdobení
- 50 g opražených mandlových lupínků
- 4-8 lžic panenského olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1/2 lžičky krupicového cukru
- mořská sůl
Postup
Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
Zatímco se těstoviny vaří, připravte si pesto. Rukolu a pesto dejte do kuchyňského robotu a rozsekejte najemno. Přidejte nastrouhaný parmazán, polovinu mandlových lupínků, 4 lžíce olivového oleje, citronovou šťávu a cukr a osolte. Mixujte až se vytvoří pasta, podle potřeby přidejte další olivový olej.
Jakmile jsou těstoviny uvařené, sceďte je, ale asi 100 ml vody z vaření si uchovejte. Vraťte těstoviny do hrnce, přidejte pesto, podle potřeby trochu vody z vaření a promíchejte. Rozdělte do talířů a ozdobte hoblinkami parmazánu a zbylými mandlemi.