Marti
Restovaný chřest s parmazánem a rajčátky
Chuťovečky před téměř 11 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- chřest
- 800
- gramů
- (400 g bílého a 400 g zeleného)
- olej olivový
- 1,5
- decilitrů
- rajčátka cherry
- 200
- gramů
- sůl
- pepř bílý
- (mletý)
- ocet Balsamico
- 1
- decilitr
- sýr Parmazán
- 100
- gramů
Postup
Stonky bílého chřestu oloupeme škrabkou na zeleninu 3 cm za hlavičkou směrem dolů a odřízneme z nich dřevnaté konce. Stonky zeleného chřestu oloupeme v dolní třetině. V grilovací pánvi rozehřejeme olivový olej a stonky chřestu na něm orestujeme.
Rajčátka omyjeme, vymačkáme z nich zrníčka, přidáme je do pánve k chřestu a také je orestujeme. Zeleninu osolíme, opepříme, zastříkneme balzamikovým octem a ještě krátce zahřejeme, až se část octa vyvaří.
Chřest s rajčátky upravíme na talíře a každou porci ozdobíme parmazánem nalámaným na větší kousky.