Marti
undefined
Grillezz před téměř 11 roky z ona.idnes.cz
Ingredience
- Rolky z flank steaku
- Doba přípravy: 50 minut + grilování 8–15 minut
- Množství: pro 8 osob
- Velká grilovací kuchařka / 1. díl
- Nevíte, co připravit na první jarní grilování s přáteli? V pondělním magazínu ONA Mladé fronty DNES najdete SPECIÁLNÍ OSMISTRÁNKOVOU GRILOVACÍ KUCHAŘKU se spoustou receptů třeba na jehněčí rolku, vepřové ve slanině s grilovanou zeleninou a nadívaným fenyklem nebo steaky na sendviči, a také šest nejlepších marinád na kuře, kotlety, ryby i zeleninu.
- Do prázdnin pak v dalších číslech objevíte třeba sendvičovou či palačinkovou kuchařku nebo návody na domácí zmrzliny.
- Ona DNES Grilovací kuchařka
- 2 kusy 3/4kilových flank steků
- 4 stroužky česneku
- 2–3 malé jarní cibulky
- hrst petrželových lístků
- 4 lístky čerstvé šalvěje
- 2 lžíce oleje
- 200 g prosciutta
- 200 g plátků provolánského sýra
- sůl
- pepř
- olej
- Zdroj: http://ona.idnes.cz/grilovaci-kucharka-0al-/recepty.aspx?c=A130510_112925_recepty_job
Postup
1. Steaky nařízneme nožem, otevřeme je a naklepeme.
2. Česnek prolisujeme, cibulky pokrájíme, stejně tak petržel a šalvěj. Promícháme s olejem.
3. Na maso rozdělíme směs česneku, cibule a bylinek, po stranách necháme dva volné centimetry. Pokryjeme plátky prosciutta, sýra a pevně srolujeme.
4. Provázkem svážeme roládu centimetr od okrajů a uprostřed. Pak pravidelně svazujeme po dvou centimetrech od středu ke krajům.
5. Co nejblíž k provázkům propíchneme roládu špejlemi a nožem ji rozkrájíme tak, aby špejle s provázkem byla ve středu krájené rolky.
6. Rolky ochutíme solí a pepřem, gril potřeme olejem a na středním přímém žáru je grilujeme 3–6 minut z jedné strany a 3–5 minut z druhé. Přesuneme je nad nepřímý žár a grilujeme 2–4 minuty.
7. Přendáme na talíř, zakryjeme alobalem a necháme dojít.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/grilovaci-kucharka-0al-/recepty.aspx?c=A130510_112925_recepty_job