Jaruna
Halibut po italsku
Ryby před téměř 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 600 g nových brambor
- 4 filety z halibuta nebo jiné pevné bělomasé ryby
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 4 lžíce olivového oleje + další k podávání
- 500 g třešňových rajčátek, přepůlených
- 50 g černých oliv, přepůlených
- 25 g piniových oříšků
- hrst bazalkových lístků
Postup
1 Brambory uvařte ve slupce, nakrájejte na plátky a rozložte je na dno pekáčku vymazaného dvěma lžícemi olivového oleje. Osolte a opepřete.
2 Troubu předehřejte na 190 °C. Rybu osolte a opepřete a položte do pekáčku na brambory. Kolem rozprostřete rajčátka, osolte je a navrch rozhoďte olivy a piniové oříšky. Pokapejte zbývajícími dvěma lžícemi olivového oleje.
3 Pečte asi čtvrt hodiny, pak vyjměte z trouby a posypte bazalkou. Na talíř dejte nejdřív brambory s rajčaty, nahoru položte rybí filet a pokapejte olivovým olejem.
NĚCO NAVÍC
K rajčatům můžete pro výraznější chuť přidat drcené chilli, špetku oregana nebo třeba kapary.