Jaruna
Telecí s cibulkami
Hovězí před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 1 kg telecího (případně hovězí kližky nebo roštěné)
- 1 kg malých cibulek (šalotek)
- 1 mrkev, nakrájenou na kolečka
- 3 lžíce másla
- 250 ml vinného octa
- 4 oloupaná, pokrájená rajčata
- 4 stroužky česneku, nakrájené
- 2 bobkové listy
- snítku tymiánu, nejlépe čerstvého
- 120 ml červeného vína, nejlépe řeckého
- 250 ml olivového oleje
- kousek skořice
- sůl a pepř na dochucení
- 200 g fety na ozdobu (nemusí být)
Postup
Příprava jídla
1. Maso nakrájejte na čtyři silnější plátky a osmahněte na másle. Podlijte vínem, osolte, opepřete, přihoďte mrkev, rajčata, česnek, bobkový list, tymián a skořici.
2. Cibulky oloupejte a vcelku osmahněte na oleji. Přidejte je
k masu, vlijte ocet, a pokud je málo šťávy, pak ještě trochu vody.
3. Na mírném ohni duste přibližně hodinu a půl, dokud není maso tak měkké, až se rozplývá na jazyku. Pokrm můžete ozdobit kousky fety.