Jaruna
Hovězí v pivu po irsku
Hovězí před asi 11 roky z www.labuznik.cz
Ingredience
- Počet porcí: 4 porce
- Ingredience:
- 800 g hovězího ramínka
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 pórky
- 2 mrkve
- 4 lžíce celerové natě
- 2 stroužky česneku
- 250 ml vývaru
- 150 ml silného tmavého piva
- 75 g slaniny
- 100 g hub
- 2 lžíce jíšky
- pepř
- sůl
Postup
Maso nakrájíme na tenké plátky, které v pánvi na rozpáleném oleji
orestujeme ze všech stran dohněda. Potom je přeložíme do hrnce.
Na pánvi opražíme kolečka pórku, mrkve, prolisovaný česnek a celerovou
nať. Přidáme k masu, přilijeme vývar a pivo, osolíme, opepříme a
vaříme na mírném ohni asi hodinu a půl. Potom maso vyjmeme a vývar
scedíme.
Zeleninu vyhodíme a maso spolu se scezeným vývarem dáme do čistého
hrnce. Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu a jemně posekanou
cibuli. Přidáme čerstvě očištěné houby a podusíme. Když se z nich
všechna voda vydusí, přidáme je k masu.
Vše chvíli povaříme a zahustíme jíškou. Dochutíme a podáváme
v hlubokých talířích.