Jaruna
Falafel
Zeleninka před téměř 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 2 šálky namočené cizrny,
- 1 šálek nasekané jarní cibulky (zelená část),
- 1/2 šálku nasekané petrželky,
- 4 stroužky nasekaného česneku,
- 1 polévková lžíce mletého římského kmínu (ne obyčejný!),
- 2 lžičky soli,
- 1/2 lžičky pepře,
- větší špetka chilli,
- olej na smažení
Postup
Příprava jídla
Cizrnu namočíme přes noc, aby byla měkká ke konzumaci, ale stále křupavá. Slijeme vodu a cizrnu rozmixujeme.
Do mixéru poté přidáme nasekanou cibulku, petrželku, na menší kusy nasekaný česnek a rozmixujeme. Přendáme do mísy, osolíme, přidáme koření a dáme na 20 minut do lednice. Tvarujeme kuličky a důkladně je mačkáme, aby držely pohromadě.
Smažíme ve velké vrstvě oleje na středním plameni dozlatova.
Podáváme v pita chlebu, tortille, arabském chlebu s cous cous salátem nebo jen s bramborami, zeleninou a sojanézou nebo bílým jogurtem.