Marti
LILKOVÉ BRUSCHETTY
Chuťovečky před téměř 11 roky z www.goodmoodspoon.com
Ingredience
- 2 malé lilky
- svazek ředkviček
- jarní cibulku
- 1 tofu natural
- hladkolistou petrželku
- šťáva z 1 citronu
- sůl, datlový ocet
- Na tofumarinádu:
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce shoyu omáčky
- 1 lžíce umeocta
- 2 polévkové lžíce lahůdkového droždí
- 2 stroužky česneku
Postup
¨ostku přírodního tofu rozdrobte prsty a dobře promíchejte se všemi ingrediencemi na marinádu. S případným solením buďte opatrní, protože sójová omáčka i umeocet jsou slané dost. Nechte v lednici spočnout nejméně alespoň půl hodiny, ideálně však přes noc.
Lilky nakrájejte na kostičky, lehce osolte a promíchejte s tofu v marinádě. Směs rozprostřete na plech a grilujte v troubě na 200°C, dokud nechytí zlatý nádech.
V mezičase nakrájejte ředkvičky i jarní cibulku, nasekejte petrželku. Upečené lilkotofu nechte chvíli zchladnout a promíchejte se zeleninou. Dochuťte polovinou citrónové šťávy a datlovým octem.
Podávejte na topinkách z oblíbeného chleba, ve finále ještě zakápněte zbylým citronem.