Marti
Grilovaná panenka podle Dominika Haška
Grillezz před téměř 11 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- vepřové maso 1 kilogram (panenka)
- pepř černý 1 špetka (čerstvě drcený)
- sůl mořská 2 špetky
- fazolové lusky 1 balení
- slanina anglická 300 gramů (plátky)
- oregano 1 svazek (čerstvé)
- olej olivový
Postup
Nejdříve si připravíme marinádu na maso z olivového oleje, drceného pepře a čerstvého oregana. Do této směsi naložíme očištěnou vepřovou panenku a necháme alespoň dvě hodiny odležet (lze až přes noc).
Fazolové lusky očistíme a chvilku restujeme. Potom je po sedmi kusech balíme do slaniny. Aby dobře držela, připevníme ji párátkem. Takto připravenou zeleninu pokapeme olejem a poté grilujeme.
Uleželou a voňavou vepřovou panenku nakrájíme na silnější plátky a grilujeme na rozpáleném grilu z obou stran. Maso osolíme mořskou solí podle chuti. Jako přílohu podáváme grilovanou zeleninu.