Marti
Jarní salát s parmazánem a parmskou šunkou
Salátové potěšení před téměř 11 roky z ona.idnes.cz
Ingredience
- Doba přípravy: 20 minut
- Množství: pro 4 osoby
- 2 hrsti rukoly
- 1 hrst polníčku
- čerstvá petržel
- 1 malá červená paprika
- 1 malá zelená paprika
- 4 střední rajčata
- 100 g plátků parmské šunky
- 30 g parmazánu
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- Zdroj: http://ona.idnes.cz/jarni-salaty-s-chrestem-cekankou-parmazanem-ci-redkvickami-poi-/recepty.aspx?c=A120425_220219_recepty_job
Postup
1. Rukolu, polníček a petržel omyjeme, osušíme, otrháme tužší stonky. Petržel najemno nasekáme.
2. Omytou papriku a rajčata osušíme, papriku přepůlíme, vyjmeme jádřinec a nakrájíme na proužky, rajčata pokrájíme na měsíčky.
3. Plátky šunky natrháme na tenčí proužky, z kousku parmazánu okrájíme škrabkou na brambory hobliny.
4. Listy salátu a petržele, pokrájenou papriku a rajčata promícháme, pokapeme prošlehaným olejem s vinným octem, dochutíme solí, pepřem.
5. Hotový salát ozdobíme plátky šunky a hoblinami parmazánu.
Tip: Rozřízněte světlou bagetu na poloviny, pokapejte ji olejem a nechte zapéct v troubě, natrhejte na kousky a podávejte se salátem.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/jarni-salaty-s-chrestem-cekankou-parmazanem-ci-redkvickami-poi-/recepty.aspx?c=A120425_220219_recepty_job