Jaruna
Grilovaný siven s minirajčátky
Ryby před téměř 11 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- siven
- 4
- kusy
- (filety)
- rajčátka cherry
- 250
- gramů
- cukr
- 30
- gramů
- bylinky
- 5
- snítek
- (tymián, oregano)
- olej olivový
- pepř bílý
- (mletý)
- sůl mořská
- rukola
- 1
- svazek
- ořechy piniové
- 1
- hrst
- sýr Parmazán
- 30
- gramů
- (jemně nastrouhaný)
Postup
Rajčátka omyjeme, pokapeme olivovým olejem, posypeme nasekanými bylinkami a jemně pocukrujeme. Vložíme je pod rozehřátý gril a opékáme 10 - 12 minut, dokud rajčátka nedostanou zlatavěhnědou barvu. Pak je vložíme do trouby vyhřáté na 80 °C a sušíme asi 1 hodinu.
Rybí filety jemně osolíme a opepříme a necháme 20 minut odležet. Rukolu spaříme, rychle ji zchladíme v ledové vodě a osušíme. Vložíme ji do mixéru, přidáme piniové oříšky a najemno nastrouhaný parmazán, osolíme, opepříme a za postupného přilévání 6 lžic olivového oleje vše rozmixujeme na pastu.
Odleželé filety sivena zprudka opečeme kůží dolů na 4 lžících olivového oleje, po 5 - 6 minutách je obrátíme, stáhneme plamen a pečeme ještě 2 minuty. Polosušená rajčátka rozdělíme doprostřed talířů, přidáme filety sivena a lehce je přelijeme rukolovým pestem.