Jaruna
Kapr na pivu se žampiony
Ryby před téměř 11 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- kapr
- 4
- kusy
- pivo světlé
- 1
- litr
- cibule
- 1
- kus
- žloutek
- 3
- kusy
- petržel hladkolistá
- 1
- hrst
- jíška
- 2
- lžíce
- (máslové)
- ocet vinný
- 1
- lžička
- bobkový list
- 2
- listy
- pepř černý
- 4
- kuličky
- sůl
- žampiony
- 200
- gramů
- máslo
- (na pečení)
Postup
Do kastrolu nalijeme pivo, přidáme bobkové listy, celý pepř a rozkrojenou neoloupanou cibuli a přivedeme k varu. Vložíme porce kapra, hrnec zakryjeme poklicí a na mírném ohni pomalu dusíme 15 minut. Měkkého kapra vyjmeme a uložíme v teple.
Vývar vhrnci zahustíme jíškou, provaříme a přecedíme. Dochutíme ho solí a vinným octem a vmícháme do něj nasekanou petrželku a žloutky.
Do vývaru na závěr vložíme kapra, necháme ho lehce prohřát, rozdělíme na talíře a podáváme například s vařenými brambory nebo chlebem.