Kristýna Žďárská
Rizoto s hráškem a sýrem - Recepty na každý den
Rizota před téměř 11 roky z www.receptynakazdyden.cz
Ingredience
- 350 gramů rýže arborio
- 6 lžic olivový olej
- 1 kus velká cibule
- 1 kostka Knorr Bujón Zeleninový
- 800 mililitrů voda
- 500 gramů zelený hrášek
- 30 gramů plátky parmezánu
- 60 gramů nastrouhaný parmezán
Postup
Připravte vývar z vody a kostky Knorr Bujón Zeleninový. Do vařícího bujónu vhoďte hrášek, vařte dokud nezměkne.
Hrášek vyndejte, půlku rozmixujte, bujón ponechte.
Cibuli nakrájejte nadrobno. Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Přidejte rýži, zamíchejte, chvíli smažte.
Do hrnce začněte přidávat horký bujón. Přidávejte ho po naběračkách a míchejte, dokud se nevstřebá. Až rýže změkne, přestaňte přidávat bujón.
Přidejte nastrouhaný parmezán, pepř, hrachovou kaši a hrášek vcelku, zamíchejte.
Sundejte hrnec z ohně a minutu nechejte obsah pod pokličkou.
Rizoto nandejte na teplé talíře a posypte plátky parmezánu.