Jaruna
Pečení pstruzi s piniovými oříšky
Ryby před téměř 11 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- brambory
- 1
- kilogram
- pstruh
- 4
- kusy
- (každý asi 300 g)
- ořechy piniové
- 200
- gramů
- olej
- 80
- gramů
- máslo
- 40
- gramů
- mouka pšeničná hladká
- (na obalení)
- citron
- 2
- kusy
- sůl
- pažitka
- (nebo mladý pórek, na ozdobení)
Postup
Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody.
Vykuchané a očištěné pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme a každého obalíme nebo jen zlehka poprášíme hladkou moukou. Ve větší pánvi rozpálíme olej a pstruhy na něm zprudka opečeme z obou stran, až získají křupavou kůrčičku. Vyjmeme je a uchováváme v teple.
Do zbylého výpeku v pánvi přidáme piniové oříšky a máslo a za stálého míchání oříšky krátce osmahneme. Uvařené měkké brambory slijeme.
Pstruhy upravíme na talíře a přelijeme je rozpáleným máslem s oříšky. Přidáme uvařené brambory, vše ozdobíme pažitkou nebo jemně nakrájeným mladým pórkem a ihned podáváme, doplněné měsíčky citronu na pokapání.
Naše tipy