Ondřej Musil
Luštěninová polévka | Wellnessia blog
Polévky před téměř 11 roky z www.hubnuti.org
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 ks cibule
- hrst zelených fazolek
- 4 ks mrkve
- 3 cm strouhaného zázvoru
- kari koření
- 1 stroužek vylisovaného česneku
- sůl, pepř
- 100g vařené cizrny (případně z konzervy, řádně propláchnuté)
- 200 ml zeleninového vývaru (lze použít i z kostky bez glutamátů)
Postup
25 minut
V hrnci na polévku orestujeme na oleji cibulku, česnek, zázvor a kari koření. Restujeme maximálně minutu, aby koření nezhořklo, ale zároveň aby zesílilo ve vůni i v chuti. Přidáme nastrouhanou nebo na menší kousky nakrájenou mrkev, zalijeme vývarem a necháme povařit. Přidáme cizrnu, ještě chvíli necháme vařit, polévku rozmixujeme a nakonec přidáme i zelené fazolky (případně je v polévce také rozmixujeme).
S čím tento recept kombinovat a kdy ho zařadit během redukčních programů:
Tuto polévku si můžete dát jak k obědu, tak k večeři.
(autorka receptu: Kristýna Kalinová)