Jaruna
Ryba v papilotě s batáty & fenyklem
Seafood před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 1 střední sladká brambora (batát)
- 1 malá bulva fenyklu
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a čerstvě drcený pepř
- 1/2 lžičky semen fenyklu (nemusí být)
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 1 filet (150–200 g) bělomasé ryby bez kostí, např. mořský ďas, halibut, treska, sladkovodní tilapia…
- 1/2 biocitronu
Postup
Příprava jídla
Rozpalte troubu na 200 °C. Batáty oloupejte a nakrájejte na dlouhé tenké klínky, fenykl rozpulte, vyřízněte tuhý střed, odřízněte kořínek a nakrájejte ho podélně na plátky. Batáty a fenykl promíchejte s polovinou oleje, osolte a přesuňte na střed většího kusu papíru na pečení. Rybu osolte, opepřete a položte na batáty. Zakápněte olejem, citronovou šťávou a posypte drceným fenyklem. Papír uzavřete jako balíček, vložte na plech a pečte v předehřáté troubě 25 minut. Podávejte posypané petrželkou.
TIPY & TRIKY
Batáty a fenykl jsou ideální suroviny, když vaříte jen pro sebe – v zelinářství je koupíte po kusech.
V balíčku můžete kromě ryby připravit třeba i jiné jemné maso či drůbež. Zeleninu volte podle chuti a sezony.
Ze surovin na tento recept vám zbude pouze petrželka, tu zamrazte nebo uložte v chladu (viz níže).
JAK UCHOVAT ČERSTVÉ BYLINKY
Čerstvé bylinky zabalte do vlhkého ubrousku a potom do potravinové fólie. Takto vydrží v chladničce až několik dní.
Zamrazte celé stonky zabalené do mrazicího sáčku a pak je při použití drolte. Bylinky můžete také nasekat a zamrazit třeba ve formičkách na led.