Jaruna
Provensálská rajčata
Zeleninka před asi 11 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- rajčata
- 8
- kusů
- (masité)
- olej olivový
- česnek
- 6
- stroužků
- (nasekaných)
- sůl
- 1
- špetka
- pepř černý
- 1
- špetka
- (drcený)
- tymián
- 1
- lžíce
- (nasekaný, čerstvý)
- petržel hladkolistá
- 1
- lžíce
- (nasekaná, čerstvá)
- strouhanka
- (ze 3 rohlíků)
- šťáva citronová
- 2
- lžíce
Postup
Vložte na několik vteřin do vařící vody 8 masitých rajčat, vyndejte je, ochlaďte, oloupejte, přepulte a dužinu vydlabejte do misky.
Na pánvi rozehřejte 4 lžíce olivového oleje, vložte na něj 4 - 6 nasekaných stroužků česneku, vydlabanou dužinu z rajčat, osolte, posypte podrceným černým pepřem a poduste do mírného zhoustnutí.
Odstavte, přidejte lžičku nasekaného čerstvého tymiánu, 3 - 4 lžíce jemně nasekané zelené petrželky, strouhanku ze 3 rohlíků, 2 lžíce citronové šťávy a promíchejte.
Směsí naplňte vydlabané půlky rajčat, položte je na olejem potřený pečicí plech nebo papír, vložte je do předehřáté trouby a zvolna pečte asi 15 minut.