Jaruna
Sekaná pečeně s petrželkou
Večeře před asi 11 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- mleté maso 500 gramů
- (1:1, vepřové + hovězí)
- slanina
- 40
- gramů
- (plátky)
- houska
- 2
- kusy
- (starší, nebo žemle)
- vejce
- 1
- kus
- cibule
- 1
- kus
- mléko
- 1
- decilitr
- mouka pšeničná hladká
- 1
- lžíce
- majoránka
- česnek
- 2
- stroužky
- pepř černý
- (mletý)
- sůl
- bílek
- 1
- kus
- (na potření)
- petržel kadeřavá/kudrnka
- 2
- hrsti
- (jemně nasekaná, na posypání)
Postup
Nakrájené žemle zalijeme mlékem, necháme nasáknout, vymačkáme a smícháme s mletým masem. Přidáme vejce, jemně nakrájenou cibuli, mouku, utřený česnek, majoránku, pepř a sůl a dobře promícháme.
Masovou směs rozložíme na potravinovou fólii, překryjeme ji druhou fólií a válečkem nebo dlaní ji rozprostřeme do co největšího obdélníku. Opatrně sejmeme horní fólii a směs rovnoměrně posypeme
petrželkou. Pomocí dolní fólie směs svineme do rolády, opatrně přeložíme do pekáčku a mokrou rukou uhladíme.
Sekanou potřeme bílkem, poklademe plátky slaniny, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut dozlatova. Během pečení sekanou podle potřeby podléváme vodou a přeléváme výpekem.
Hotovou sekanou nakrájíme na plátky, bohatě posypeme petrželkou a podáváme s vařenými brambory.