Lenka Krásová
Citrusové kuře
maso před asi 5 roky
Ingredience
- kuře2 červené cibule5 stroužků česneku2 pomeranče2 citronymletá paprikahořčičné semínkochilli papričky5 lžic meduolivový olejrozmarýnoregánosůl, pepřzeleninový vývar - Konečně vývar
Postup
Na marinádu smícháme kůru a šťávu ze dvou pomerančů a citronů, přidáme med, 1 nasekaný stroužek česneku, hořčičné semínko, bylinky, olivový olej, chilli papričky, osolíme a opepříme a potřeme s ní kuře a necháme pár hodin marinovat. Troubu předehřejeme na 200 stupňů, do pekáče vložíme cibule, česnek, kuře, bylinky a podlijeme vývarem. Pečeme podle velikosti kuřete, cca 1 hodinu. K hotovému kuřeti se skvěle hodí česnekový nebo bylinkový jogurt s troškou citrónové šťávy.