Ondřej Musil
Bábovka s bílou čokoládou a sušenkami amaretti
Sladké před více než 5 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 300 g hladké mouky
- 3 lžičky prášku do pečiva
- 150 g krupicového cukru
- 250 g bílé čokolády, rozpuštěné
- 185 g másla, rozpuštěného + na vymazání formy
- 310 ml mléka
- 3 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 160 g mandlových sušenek amaretti, rozdrcených + 2 lžíce nahrubo rozdrcených sušenek na ozdobení
Postup
1 Troubu předehřejte na 180°C. Mouku, prášek do pečiva a cukr smíchejte v míse. V rendlíku rozpusťte čokoládu, máslo a mléko. Nechte zchladnout, přidejte vejce a vanilkový extrakt, směs vlijte do mísy se sypkými surovinami a promíchejte, aby vzniklo hladké těsto. Polovinu těsta vlijte do máslem vymazané bábovkové formy, posypte drcenými sušenkami a na ně vlijte zbylou polovinu těsta.
2 Formu s těstem vložte do předehřáté trouby a pečte 40–45 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
3 Bábovku dejte na mřížku a nechte 10 minut chladnout ve formě, potom ji opatrně vyklopte. Nechte vychladnout a posypte zbylými sušenkami.