Karol
Mozzarella ve vinném listu
Chuťovky před více než 5 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 12 nakládaných vinných listů
- 4 buvolí mozzarelly
- 4 sardelové filety, nasekané
- hrst tymiánu
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- kůra ze 2 biocitronů + další k podávání
- olivový olej na pokapání
- čerstvě mletý pepř
- křupavý bílý chleba k podávání
- 200 g modrých drobnějších hroznů (nejlépe bez semínek)
- 125 ml panenského olivového oleje
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- po 1 lžíci nahrubo nasekané čerstvé bazalky, rozmarýnu, tymiánu a hladkolisté petrželky
Postup
1 Přeložte přes sebe do růžice vždy 3 vinné listy a do středu vložte bochánek mozzarelly. Posypte částí sardelek, tymiánu, česneku a nastrouhané citronové kůry.Pokapejte olivovým olejem a opepřete. Přeložte listy přes mozzarellu, zabalte jako balíček a ten převažte kuchyňským provázkem. Potřete olejem i zvenčí.
2 Grilujte z obou stran (nejlépe na alobalové podložce), až se začne sýr rozpouštět; trvá to 7–10 minut. Uchovejte horké.
3 Hrozny pokapejte olivovým olejem a celé je grilujte vedle mozzarelly dozlatova (3–5 minut). Prošlehejte zbylý olej, česnek, bylinky, osolte a přidejte horké grilované hrozny. Podávejte s horkou mozzarellou, chlebem a dílky citronu.