Karol
Vegetariánský špíz s feta sýrem a rajčátky
Veggie před více než 5 roky z prima.iprima.cz
Ingredience
- Suroviny
- 8 kusů větší cherry rajčata
- 200 g sýra feta
- 2 plátky italský chléb, každý asi 2 cm silný
- 100 g sušená rajčata, naložené v oleji
- 100 g černé olivy
- na marinádu:
- 80 ml extra panenský olivový olej
- 1 stroužek česnek, oloupaný a utřený
- 1 dávka pár kapek čerstvě vymačkané citronové šťávy
- 10 ml zelené pesto
- 1 dávka mořská sůl
Postup
Buďte o krok napřed: počítejte 30 minut na marinování fety a rajčat
Pusťte se do toho:
1. V misce smíchejte ingredience na marinádu. Olivový olej, česnek, sůl, pár kapek citronové šťávy a 10 ml zeleného pesta, jsou to asi dvě čajové lžičky. Vše dobře promíchejte.
2. Plátky chleba nakrájejte na kostičky, ponořte na pár sekund do marinády a rychle vyndejte, aby se nerozmáčel. Uložte stranou. Do marinády dejte na kostičky nakrájený feta sýr, celá cherry rajčátka a přepůlená sušená rajčata. Nechte 30 minut marinovat.
3. Připravte gril. Oba druhy rajčátek, sýr i chléb napichujte střídavě na bambusové špejle a každý kebab zakončete černou olivou. Kebaby grilujte 3-4 minuty z každé strany. Během grilování je alespoň jednou potřete marinádou.
4. Jakmile se sýr začne roztékat a chléb je upečený do křupava, sundejte kebaby z grilu a ihned podávejte.